bittergubben

ytterligare en av de kränkta vita männen

Snubbar, bränn RH:n! Anlägg bekvämlighetsskägg!

with one comment

Kvinnorörelsen hade det som symbol att bränna BH. Jag förstår inte riktigt varför. Om de velat skifta från obekväma till bekväma, ok, men generiskt brännande av BH? För det mesta är det väl meningen att den skall vara bekväm och fördröja att brösten ger sig av söderut. Som en lite lagom liknande stollighet föreslår jag att vi bränner RH:n – rakhyveln – och anlägger bekvämlighetsskägg.

Att slätraka sig varje dag tar tid varje morgon, är obekvämt, det sliter på huden som åldras av misshandeln, det tar bort delar av det skyddande yttre hudlagret så vinterns kyla biter mer och sommarens sol gör mera skada, det blir inåtväxande strån emellanåt, och framåt kvällen har man skäggstubb som är som sandpapper för ens partner.

Ett långt skägg är inte heller så praktiskt. Även om man slipper besväret med att raka sig kräver det andra former av underhåll, om man t.ex. skulle söla räcker det inte att torka av sig med servetten, skägget kan klia och vara i vägen för dragkedjor.

Det enligt mig bekvämaste alternativet är att trimma ner det till några millimeter någon gång i veckan. Man behöver en trimmer istället för rakapparat/rakhyvel. Det tar ungefär samma tid som en vanlig rakning, men man behöver inte alls göra det lika ofta. Eftersom trimningen inte är så närgången som rakningen, misshandlas inte huden. Skägget är tillräckligt långt för att vara mjukt, det är inte fråga om någon stubb, men inte så långt att det börjar klia eller blir besvärligt att rengöra. Bekvämlighetsskägget är inte bara för slutspelsperioder och tentamensveckor, det funkar året om. Även praktiskt vid kortare resor, man trimmar innan man åker och behöver inte ta med sig några rakningsgrejor.

Minimalt med underhåll, maximalt med bekvämlighet.

Gott nytt år på er alla bekvämlighetsskäggade snubbar!

Written by bittergubben

30 december, 2011 den 20:22

Publicerat i Uncategorized

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Snubbar, bränn RH:n! Anlägg bekvämlighetsskägg! – Istället för daglig rakning, ta och trimma ner skägget till några millimeter någon gång per vecka. Bekvämlighetsskägget är inte bara för slutspelsperioder och tentamensveckor, det funkar året om. […]


Vill du svara på en indenterad kommentar, svara på första kommentaren i den sekvensen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: